martes, 13 de julio de 2010

Carquinyolis amb moscatell/con moscatel

Carquinyolis i... una miqueta de moscatell!


Aquest divendres passat va venir un amic a sopar a casa, L'Enric, i ens va portar una ampolla de moscatell fet per un amic seu. Com veureu el vam saber aprofitar amb els carquinyolis que vaig fer estrenant per fi la recepta de la classe d'en David Lienas de reposteria catalana. Què bons estaven sucadets amb moscatell!!



Ingredients:

280 grams de farina
200 grams de sucre llustre
2 Ous
5 grams de llevat químic
Un polsim de sal
80 grams d'ametlles torrades amb pell
Pell de llimona
Canyella en pols


Procediment:

Tamissem la farina i el sucre en un bol, li posem la mica de sal, el llevat químic i la canyella i ho barregem. En un altre bol barregem els ous amb la pell de llimona. Barragem els dos preparats i afegim les ametlles.

Fem dues barres de massa de 4 cm d'ample, 3 de gruix i uns 20 de llarg aproximadament i les posem sobre un silpad o paper de forn. Ho posem al forn uns 25 minuts a 160ºC.

Els treiem del forn i tallem les dues tires a rodanxes d'un dit d'ample. Disposem les rodanxes sobre la safata del forn i les hi tornem a posar fins que s'acabin de fer.

Finalment, poseu una mica de moscatell en un got i a sucar carquinyolis!! :)






"Carquinyolis"y ... un poquito de moscatel

El viernes pasado vino un amigo a cenar a casa, Enric, y nos trajo una botella de moscatel hecha por un amigo suyo. Como veréis lo supimos aprovechar bien con los carquinyolis que hice estrenando por fin la receta de David Lienas de repostería catalana. Qué buenos estaban remojados de moscatell!!


Ingredientes:

280 gramos de harina
200 gramos de azúcar glas
2 huevos
5 gramos de levadura química
Una pizca de sal
80 gramos de almendras tostadas con piel
Canela en polvo
Piel de limón

Procedimiento:

Tamizamos la harina y el azúcar en un bol, le ponemos una pizca de sal, la levadura química y la canela y lo mezclamos. En otro bol mezclamos los huevos con la piel de limón. Mezclamos los dos preparados y añadimos las almendras.

Hacemos dos barras de masa de 4 cm de ancho, 3 de grosor y unos 20 de largo aproximadamente y las ponemos sobre un silpad o papel de horno. Lo ponemos en el horno unos 25 minutos a 160ºC.

Las sacamos del horno y cortamos las dos tiras a rodanchas de un dedo de ancho. Disponemos las rodanchas sobre la bandeja del horno y las volvemos a poner hasta que se acaben de hacer.

Finalmente, ponemos un poco de moscatel en un vaso y a remojar "carquinyolis"!! :)







3 comentarios:

  1. M'encanten els carquinyolsi! Segur que amb el moscatell de l'Enric van ser deliciosos :)

    ResponderEliminar
  2. UMM! M'encanten, jo els he fet de xocolate i estan deliciosos!
    petonets

    ResponderEliminar
  3. Gemma, jo he descobert que també m'encanten, feia moltíssim que no en menjava!!xafardejant pel teu bloc he vist que n'havies fet de festucs, aquests els he de probar! i sí el moscatell de l'Enric estava relament bo! :)

    Ivana, et confessaré que com al nostre convidat li encanta la xocolata blanca, vam sucar fins la meitat uns quants carquinyolis amb xocolata desfeta i la vam deixar refredar, no vaig fer fotos perquè no hi hagués proves del pecat!! :P
    Però m'has d'explicar això dels carquinoylis de xocolata...han de ser boníssims!! :)

    Petonets a totes dues!

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails